Ekonomi

TCMB Başkanı Erkan: Gerektiği ölçüde parasal sıkılaştırmaya devam edeceğiz

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, orta vadeli programa (OVP) ilişkin yaptığı toplantıda şu açıklamalarda bulundu:

*Fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın beklenenden kötü olması ve petrol baskılarının belirginleşmesi, enflasyonun talep üst bandının (%62) üzerine çıkma ihtimalini artırdı.

*OVP’ye ilişkin yukarı yönlü riskleri (enflasyon) dikkate alan bir varsayımda bulunmanın daha doğru olacağına karar verdik.

*Enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmaya devam edilecektir.

*2024 yılında enflasyon hedefi rotamızda bir miktar gecikme yaşanmasına rağmen 2024 yılında enflasyonun düşmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

*Parasal sıkılaştırmaya gerektiği zaman ve ölçüde devam edeceğiz.

*Amacımız döviz korumalı mevduat dengesini şimdilik yatay tutmak; KKM olarak sakin ama kararlı bir stratejiyle yolumuza devam edeceğiz.

*Enflasyonun düşürülmesi birinci önceliğimizdir, bu konuda taviz yoktur

*Sistemin TL’ye dönüşünü istikrarlı ve kademeli bir şekilde hızlandıracağız.

*Son dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar algısının sermaye hareketlerini harekete geçirdiğini görüyoruz; Bunun devam edeceğini tahmin ediyoruz.

*Yatırımcıların Türkiye iştahı yüksek, tahvil yatırımcılarından ilginin artmasını bekliyoruz

*(Dünya Bankası kararı) doğru para ve maliye politikalarının koordinasyonuna, kararlı ve istikrarlı bir Merkez Bankasına ve güçlü bir OVP’ye verilen desteğin göstergesidir.

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu