Haber

Savunma Komisyonu Başkanı Strack-Zimmermann, Başbakan Scholz’u sorumsuzlukla suçladı

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Başbakan Olaf Scholz’u Toros füzelerinin Ukrayna’ya teslimi konusunda temkinli tavrını eleştirerek sorumsuzlukla suçladı.

Almanya’daki koalisyon hükümetinin ortağı Hür Demokrat Parti’den (FDP) milletvekili Strack-Zimmermann, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şansölye ne bekliyor? Koalisyonda bu kararı engelleyen tek kişi o. Bu sorumsuzdur.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Ralf Stegner, Strack-Zimmermann’ın tavrını eleştirerek, “Savaş ve barış söz konusu olduğunda Şansölye’ye güvenilebilir. Önce düşünün, sonra harekete geçin. Sağduyulu, temkinli, makul.” Paylaşıldı.

Strack-Zimmermann, Stegner’e verdiği yanıtta, “Ukrayna’da insanlar dikkatli ve ihtiyatlı bir şekilde ölüyor. Sizin alaycılığınız her hümanistin suskun kalmasına neden oluyor.” görüşünü paylaştı.

Ukrayna bir süredir Almanya’dan Taurus füzeleri talep ediyordu ancak Şansölye Scholz şu ana kadar bu konuda temkinli davrandı.

Alman medyasında yer alan haberlerde, Almanya’nın Toros teslimatı konusunda şu ana kadar karar alamamasının nedeninin, füzelerin Ukrayna tarafından Rusya topraklarındaki hedeflere ateşlenebileceği ve Rusya’nın karşılık verebileceği endişesi olduğu yorumlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu