Ekonomi

Borçelik prestijli sertifikayı alan ilk çelik üreticisi oldu

BURSA (İGFA) –Çevre, sosyo-ekonomik ve yönetişim konularında 12 ilke etrafında şekillenen ResponsibleSteel™ sertifikasyon süreci kapsamında değerlendirilen Borçelik, Gemlik üretim tesisiyle Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk çelik üreticisi oldu.

Borçelik’in departman birincisi olma başarısından bahseden ResponsibleSteel CEO’su Annie Heaton, Türkiye’de faaliyet gösteren bir üretim tesisinin ResponsibleSteel sertifikasını ilk kez almaya hak kazanmasının Borçelik’in Türk çelik sektörünün başkanı olma hedefini ortaya koyduğunu belirterek, daha da önemlisi şirketin sürdürülebilirliğe giden yolu. Bunun kendisinin en katı kriterleri uygulamaya kararlı olduğunu gösterdiğini söyledi.

2050 yılına kadar çevresel boyutta net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı taahhüt eden şirketin, bu yolculuğu desteklemek amacıyla üretim tesisinde halihazırda birçok enerji verimliliği projesini hayata geçirdiğine dikkat çeken Heaton, “Bu kapsamda şirket, Rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin kullanımıyla da yenilenebilir enerjiden faydalanmayı planlıyor.Tesis verimli su kullanacak “Gelecekte beklenen su sıkıntısını izlemek ve önlemek için kendi su yönetim programını uyguluyor. Çevresel etkilerini en aza indirmeye yönelik çalışmalarıyla beklentileri aşıyor. Tesis, insanlığa verdiği değer açısından işyerinde çalışanların haklarını, güvenliğini ve eşitliğini sağlamak konusunda büyük bir kararlılık gösteriyor” dedi.

Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, tüm iş uygulamalarında uyguladıkları bu yaklaşımın ResponsibleSteel sertifikası ile doğrulanmasından büyük gurur duyduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu