Haber

Altılı Masa, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği’ni tanıttı

Altı muhalefet partisi başkanının bir ortaya gelerek oluşturduğu Altılı Masa, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği’ teklifinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Altı muhalefet başkanının bir ortaya gelerek oluşturduğu Altılı Masa’nın ‘Güçlendirişmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi’ tanıtım toplantısı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra çok sayıda parti temsilcisi katıldı.

‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği’ teklifinin tanıtımı için bir ortaya gelinen programda genel lider yardımcıları anayasa değişikliği ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Altılı Masanın önerdiği ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği’ ile milletlerarası antlaşmalardan geri çekilme yetkisi sırf Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) olacak ve lideri ana muhalefet partisinden olan Kesin Hesap Komitesi kurulacak. Hükümet krizlerini önlemek için de yapan güvensizlik oyu aranacak. Harikulâde hal durumları ise TBMM’nin onayına sunulacak. Siyasi parti kapatma kararlarında da TBMM’nin onayı gerekecek. Önerilen Anayasa değişikliği ile Yükseköğretim Konseyi kaldırılacak ve Yükseköğretim Üst Heyeti kurulacak.

Program, genel lider yardımcılarının sunumlarının akabinde altı parti başkanının ellerinde anayasa değişikliği kitapçıklarıyla sahneye çıkması ile son buldu. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu