Yaşam

Umutlarımızı yeşertmek için: Türkiye’nin en güzel bahar rotaları

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen deprem sonrası 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu depremin ardından Türkiye’de bir haftalık ulusal yas ilan edildi ve deprem bölgelerinde 3 aylık olağanüstü hal başladı.

Deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için tüm Türkiye hatta dünya seferber oldu. Bölgeye binlerce yardım gitti.

Karanlık ve yorucu bir Şubat ayının ardından kapımızı çalan Mart ayı, umutlarımızı yeniden alevlendirmek için bize bir fırsat sunuyor.

Bahar, bu fırsatı değerlendirmek için paha biçilmez bir nimettir…

Cennet ülkemizde ilkbaharda güzel çiçekler açar, kuşlar şarkı söyler, ağaçlar döktükleri yaprakların yerine daha hoş yapraklar koyar.

Bu baharı kaçırmamak için Türkiye’de görmeniz gereken bazı noktalar var. Birkaç günlük izinle bile buradan kaçabilirsin.

O zaman gelin Türkiye’nin bahar rotalarına birlikte göz atalım!

Karadeniz Yaylaları

Güzel ve temiz bir nefes almak için rotayı Karadeniz yaylalarına çevirelim…

Yerden ortalama 2.000 metre yükseklikteki Karadeniz yaylalarının her biri ayrı bir keyif vaat ediyor. Ayder, Anzer, Pokut, Kaçkar ve Gito.. Karadeniz’in hoşluğuyla başınızı döndüren yaylaları, bulutlara komşu yapacak.

Elinizi kaldırdığınızda sanki bulutlara dokunacakmışsınız gibi hissettiren yemyeşil Karadeniz dağlarına yolculuk zamanı!

güzel Salda

Salda’nın mavisi ve dinginliği sizi çağırıyor. O hoşluk ve sakinlik karşısında kendinizi sakin hissedersiniz.

Salda’nın güzel maviliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çekin. Daha sonra vaktiniz varsa Karagöl istikametinde Artvin’e ulaşın. O yerin güzelliği bir başkadır.

Festivallere bir göz atalım mı?

Türk dünyasının en keyifli ritüelleri Hıdrellez, Kakava Festivalleri, İstanbul Film Festivali ya da BİLİMFEST geldi aklıma. Diyelimki; İstanbul’a ilk defa geliyorsunuz.

Ve baharın tadını çıkarmak için. Peki, neden şenliklere katılmıyorsunuz… Veya bir Kakava Festivaline….

bahar seni çağırıyor 🙂

Kazdağları ile başlayın, Sapanca’dan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na, Safranbolu’dan Amasra’ya büyük bir bahar turu yapın. Bahar ruhunuza iyi gelecek. Ailenizi yanınıza alın ve Türkiye’yi yeniden keşfedin.

Bu ilaç sayesinde yaralarınızı iyileştirebileceğiniz için ailenizle yakınlaşma olasılığınız da artacaktır.

guclukonakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu