Haber

Soylu açıkladı: Taksim saldırısında bir kişi daha yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’da katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısına ait açıklamalar yaptı.
2020-2022 yılları ortasında Türkiye’de yapılmak üzere Suriye’de planlanan 81 terör saldırısı teşebbüsü engellendi” ifadesini kullanan Soylu “Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal’in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi” diye konuştu.

Bakan Soylu’nun diğer açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

BAYRAMPAŞA AVM, HAREM, ANITKABİR SALDIRILARINI ÖNLEDİK: Orada Münbiç var, orada Kobani var, orada Kamışlı var, orada Tel Rıfat var orada Tall Tamr var, orada Ayn İsa var. Buradan bir şey daha söylüyorum örgütün en önemli planlamalarının yapıldığı yer Haseke’dir.

Harem ve Bayrampaşa hareketleri… Şayet biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM’de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı.

Harem… Suriye’de PKK terör örgütünün koordine ettiği ve transfer yaptığı tespit edilen İbrahim, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı.

Sigara paketlerine gizlenmiş 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem’de patlatacaklardı.

Mesela Ankara’da yakaladığımız Anıtkabir’i patlatacak, Anıtkabir’in keşfini yapan, ondan sonra bir eylemci vardı. O da bir DEAŞ eylemiydi.

KAYYIMLAR: (HDP’li belediyelere kayyım atanması) Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu tekraren lisana getirdi. Bir çember daima olarak şunu ortaya koydu: Dediler ki ‘Bu antidemokratik…’ İspanya yapınca, Fransa vazifeden alınca, İtalya, Yunanistan yapıp kayyum atayınca… Başka ülkeler bunları yapabilecekler. Lakin Türkiye; Teröre bulaşmış, başka faaliyetlere bulaşmış bölücülüğe bulaşmışlara karşı adım atınca bunu gerçekleştiremeyecek. Var mı bu türlü bir şey?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu