Haber

Sivas’ta zayıflama pudrası kullanan genç kız hastaneye kaldırıldı

Sivas’ta bir üniversite öğrencisi kilo verme uğruna ölüyordu…

Ceren Karabulut, aktarlardan aldığı zayıflama pudrasını bitkisel zannederek zayıflamak için kullandı.

hastanede yatan

3 günlük kullanımın ardından gece kaldığı yurtta durumu kötüleşen Karabulut, arkadaşlarının sağlık ekiplerine durumu bildirmesi üzerine baş ağrısı, mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü şikayetleriyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yüksek değerler çıkışı

Hastanede yapılan tahlillerin ardından karaciğer değerleri normalin üzerinde çıktı.

Kullanmaya devam ederse karaciğeri iflas edecek.

Doktorun zayıflama pudrası kullanmaya devam etmesi halinde karaciğerinin iflas edeceğini söylemesi üzerine şoke olan genç kız, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

“Ben de hiçbir şey yemeyerek bu tozu kullandım”

Karabulut konuyu anlatırken, “Daha önce bir aktara gidip internette gördüğünüz zayıflama pudrasını almıştım. Kilolarımdan şikayetçi olduğum için kullanma ihtiyacı hissettim. Sonra bu ilacı kullanmaya başladım. 3 yemek kaşığı yoğurdun içine bu tozdan bir yemek kaşığı koyup tüketiyorsunuz ve başka bir şey yememeniz gerekiyor. Ben de hiçbir şey yemeyerek bu tozu kullandım.


“Bu tozu aldığımda bununla ilgili herhangi bir uyarı yoktu”

Bulantım 2 gün devam etti. Gece saat 2 civarında mide bulantısı, baş ağrısı ve düşük tansiyon yaşayarak daha da kötüleştim. Arkadaşlarım ve ben ambulansı aradık ve acil servise götürüldüm. Acil serviste serum ve kan tahlilleri yapıldı. Yapılan tetkikler sonucunda karaciğer değerlerim yükselmişti. Bu tozu daha fazla kullanırsam karaciğerime vuracağı, bu tür tozları kullanmamam gerektiği ve bu nedenle karaciğerimin iflas edebileceği söylendi. Bu tozu aldığım transferde haklarında herhangi bir uyarı yapılmadı.”söz konusu.

“İnsanlar kilomuzdan bahsettikçe daha çok bu ürünlere yöneliyoruz”

Karabulut, bu zayıflama yöntemlerinin sosyal medyada çokça teşvik edildiğini belirterek, “Genel olarak genç nesil olarak bu çalışmaları çok kullanıyoruz. Çünkü kilolarımızdan çok şikayet ederiz. İnsanlar kilolarımızdan bahsettikçe biz daha çok bu işlere yöneliyoruz. Bu nedenle spor yapmak, antrenman yapmak ve kilo vermek için bu ilaçları kullanmak yerine daha doğal yollarla diyetisyenlerden yardım almak gerekir.


“Tavsiyem internette reklamı yapılan bu tür ilaçları kullanmayın”

Benim gibi sonunu düşünmeden bir şey yapma. Çünkü biraz daha kullanıp hastaneye başvurmasaydım muhtemelen sonuçlar ölümcül olacaktı ya da karaciğerimi kaybedecektim. Benim tavsiyem internette reklamı yapılan bu ilaçları kullanmayın.şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu