Haber

Pakistan eski başbakanı İmran Han hapis cezasını temyiz etti

3 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 5 Ağustos’ta Lahor’daki evinde gözaltına alınarak tutuklanan Pakistan’ın eski başbakanı İmran Han, mahkeme kararını temyiz etti.

Reuters haber ajansının haberine göre Khan’ın avukatı Naeem Panjutha, müvekkiline verilen hapis cezasına “yolsuzluk”tan itiraz ettiklerini belirterek dilekçesini başkent İslamabad’daki Yargıtay’a iletti. Temyiz dilekçesinin bir kopyasını X (Twitter) hesabından paylaşan avukat Panjutha, Han’ın “durumdan dolayı üzgün ve memnun olmadığını” söyledi. Kararın iptali için mahkemeye yapılan itirazın Yargıtay tarafından 9 Ağustos Çarşamba günü inceleneceği paylaşıldı.

HAN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞÜYOR: ‘KÖTÜ DURUMLARDA TUTUYOR’

Öte yandan İmran Han’ın cezaevinin koşullarıyla ilgili açıklama yapan hukuk ekibi, müvekkillerinin başkent İslamabad yakınlarındaki Attock’ta bulunan bir cezaevinde korkunç koşullarda tutulduğunu ve açık kullanmak zorunda kaldığını söyledi. tutuklandıktan sonra götürüldüğü küçük C sınıfı hücrede tuvalete gitti. Avukatlar, Han’ın banyosu, gazetesi, kitapları ve televizyonu da olan B sınıfı bir hücrede tutulması gerektiğini söyledi.

İmran Han, mahkemenin cezaevi yönetimine verdiği talimatla dün avukatıyla görüştü. Ulusal basında çıkan haberlere göre, Khan’ın avukatı Naeem Panjutha, Attock Hapishanesi yönetiminin müvekkiliyle görüşmesine izin vermek için İslamabad Yüksek Mahkemesine başvurdu, bu da Panjutha’ya başkent İslamabad’a 88 kilometre uzaklıktaki hapishanede bulunan Khan ile görüşmesine izin verdi. . panjutha Han’la görüştükten sonra yaptığı basın açıklamasında, Han’ın maneviyatının yüksek olduğunu belirterek, “Ne olursa olsun boyun eğmeyeceği mesajını iletmemi söyledi” dedi.

Ne oldu?

İslamabad Yüksek Mahkemesi, eski başbakan Imran Khan’ı başbakanlığı döneminde gördüğü muamelelerin detaylarını açıklamadığı için yargılandığı davada suçlu bularak 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pakistan polisi, Khan’ı 5 Ağustos’ta Lahor kentindeki evinde mahkeme kararıyla tutukladı.

Pakistan Parlamentosu’nda 10 Nisan 2022’de yapılan inanç oylaması sonucunda 174 hayır oyu alan İmran Han’ın hükümeti düştü. Ülkede üç kez başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022’de yapılan seçimde salt çoğunlukla 174 oyla başbakan seçildi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu