Haber

Oğlu, gelini ve torunu için Çanakkale’den gelmiş, 13 gündür Hatay’daki Rönesans Köşkü’nde bekliyor: “Vücudundan bir parça bile olsa razıyız…

HABER: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: ADEM KARABAYIR

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremde yıkılan Rönesans Konutu’nda yaşayan oğlu Metin Arslan’dan (30) Çanakkale’den gelen Ayşe Arslan ve gelininden haber alamadığı için enkazın başında bekledi. Gonca Arslan (30) ve Hamza Alp Arslan (3). 13 gündür enkazdan ayrılmayan Arslan, “Şimdi iş makineleri devreye girdi. Madenciler ve AFAD var.

Kahramanmaraş’ta 10 ilde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yıkıma neden olan depremlerin ardından binaların büyük bölümünün yıkıldığı Hatay’da çalışmalar sürüyor. Antakya ilçesinde en çok can kaybının yaşandığı Rönesans Residence’ta arama kurtarma çalışmaları azalırken, enkazı iş makineleriyle kaldırma çalışmaları depremin 15. gününde de devam etti.

Konuttaki yakınlarından halen haber alamayanlar, çevredeki umutlu bekleyişini sürdürüyor. A2 blok 4’üncü katta oturan oğlu Metin Arslan (30), gelini Gonca Arslan (30) ve Hamza Alp Arslan’dan (30) haber alamayan Ayşe Arslan, ANKA Haber’e konuştu. Ajans. Depremin ikinci gününde Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesinden yola çıktıklarını belirten Ayşe Arslan, öğretmenin Hatay’a atanan oğlunun 2,5 yıldır burada yaşadığını belirtti.

“MESAJ GÖNDERDİM, ULAŞMADI”

Oğlunun Toprakhisar İmam Hatip Ortaokulunda Fen Bilimleri öğretmeni olduğunu anlatan Arslan; Onunla en son Eylül ayında ve beyin sarsıntısından bir gün önce telefonda yüz yüze konuştuğunu söyledi. Arslan, deprem haberini alır almaz aradığını ancak kendisine ulaşamadığını belirtti. alamıyorum” dedi.

“YAŞIYORSA BİLELİM, ÖLDÜYSE CESETLERİNİ BULALIM”

Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini belirten Arslan, “Şimdi iş makineleri devreye girdi. Madenciler ve AFAD var. Olursa çıkarırlar. Bekliyoruz yani bir umut. Amacımız. Yaşıyorsa haber almak, öldüyse cenazelerini bulalım.

“OĞLUMU BULMAK İÇİN KALACAĞIM YOKSA MEZARLANDIZ, BİTTİK”

Hastanelere de baktıklarını belirten Ayşe Arslan sözlerini şöyle tamamladı:

“Gelinin ailesi de hastaneleri aradı. Çevremizde herkes arıyor. DNA testi yaptık. Ne çıkacağını bilmiyoruz. Elimizden geleni yaptık. Bizi habersiz bırakmasınlar. Tedirgin kalmayın.Evlatlarımız öldüyse cenazesi de olsa modülü de olsa ölülerini kabul ederiz.Bu bir azaptır.Bitsin yeter.Yanılmadım çünkü ızdırap çekiyorum. içim yanıyor evladımdan ses çıkmıyor içimde 3 tane can var benim gibi değil herkes incinmiş ben de herkes için üzülüyorum kolay bir acı değil allah kimseye yaşatmasın bu acıyı . “

haber-mudurnu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu