Haber

İstanbul’daki Sarallar davası ertelendi

İstanbul’da ‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütüyle bağlantılı 21’i tutuklu 168 zanlının yargılanması 19 Haziran’a ertelendi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Marmara Cezaevi’nin karşısındaki salonda yaptığı duruşmada tutuklu 20 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada dinlenen müşteki tanık Necati Şekergümüş, Etiler’de bir mekanın müdürü olduğunu, polisin Uğur Saral ile görüşmesinin ardından iş yerine geldiğini ve müşterilerinin bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

Şekergümüş, sanık Saral’ın o dönemde fiziksel gözetim altında olduğu için hem ailesinin hem de işinin zarar görebileceğinden endişe ettiğini Saral’a söylediğini ve bu nedenle bir daha işe gelmesini istemediğini söylediğini anlatan Şekergümüş, şöyle konuştu: “Onunla arkadaşlığım dışarıda kaldı. Korkmuyorum. Şikayet etmiyorum.” söz konusu.

Tanık Gökhan Köse ise söz konusu belgede Mustafa Çalban’ın iş yerinin tehditlerle yağmalandığı iddiasıyla ilgili olarak sanık Tamer Çağlar ile bir iş yerinde görüştüklerini söyledi.

Mustafa Çalban’ın sahibi olduğu ve bir süre güzellik merkezi olarak işlettiği yeri “geçici kayyum” olarak devraldığını savunan Köse, taraflar arasındaki husumetten haberi olmadığını ifade etti.

Heyet, müştekilerin duruşmasına devam edebilmek için duruşmayı 19 Haziran’a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede örgütün elebaşının İlyas Saral olduğu, bu örgütün başında sanıklar Erdal Acar, Fatih Sarıalioğlu, Mehmet Ulu, Ali Kaplan, Mustafa Fazlıoğlu, Osman’ın olduğu belirtildi. Tellioğlu ve Tamer Çağlar’ın yanı sıra Saral.

İddianamede, örgütün elebaşlarından Erdal Acar’ın gazino şubesi ve eğlence mekanları ile örgüte maddi gelir sağladığı, bu tür faaliyetlerde bulunması nedeniyle örgütün adını her alanda duyurduğu belirtildi. ünlülerin arasındaki anlaşmazlıkları çözmek.

İddianamede, suç örgütünün üyesi ve yöneticisi olan suç örgütünün üye ve yöneticilerinin yağma ve kumar oynama yeri sağlama suçlarını işleyerek örgüte gelir sağladıkları, yönetici ve üyelerin, Örgüt mensupları da bu formülle geçimlerini sağlamakta, suç örgütü mensupları tehditlerle müştekileri yıldırmaya ve davadan caydırmaya çalışmaktadır.

İstenen cezalar

İddianamede, örgüt başkanı İlyas Saral hakkında 15 yıldan 27 yıla kadar “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” ve “nitelikli yağma” suçlarından yargılanan Erdal Acar ile liderlerinden Erdal Acar tutuklandı. örgütün “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve birden fazla suç işlemek. “Nitelikli yağma” ve “yağmaya teşebbüs” suçlarından 50 yıldan 79 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Aynı suçlardan sanıklar Mehmet Ulu 15 yıldan 27 yıla, Mustafa Fazlıoğlu 5 yıldan 12 yıla, Fatih Sarıalioğlu 30 yıldan 49 yıl 6 aya, Ali Kaplan 35 yıldan 66 yıla, Osman Tellioğlu’na 10 yıldan 6 ay 19 yıl. yıldan 6 aya, Tamer Çağlar ise 25 yıldan 42’ye indirildi. cezalandırılmaları istendiği gibi.

Türkiye’ye iade edilen Alaattin İlyas Saral tutuklandı

Öte yandan davanın tutuklu sanıklarından Ahmet Cengiz Karlı, cezaevinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 18 Ocak’ta hayatını kaybetti.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan kabahatler örgütünün yöneticilerinden sanık Alaattin İlyas Saral, iade işlemlerinin ardından yurt dışından geldiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınarak 12 Haziran’da tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu