Haber

İranlı muhafazakar milletvekili: “Başörtüsü takmayan kadınlar banka hesaplarını kapattırabilir”

İran Meclis Rafsancan Milletvekili Hüseyin Ululuk, zorunlu başörtüsü kuralına uymayan kadınlara yönelik yeni yaptırımların hazırlandığını belirterek, banka hesaplarının kapatılabileceğini söyledi.

“Muniban” haber sitesine konuşan Ululugu, zorunlu başörtüsü kuralını ihlal eden kadınlara uygulanacak yeni yaptırımlar hakkında bilgi verdi.

Ululugu, “Ülke genelinde rejim karşıtı gösterilere dönüşen Mahsa Emini gösterileri kapsamında bazı kadınlar zorunlu başörtüsü uygulamasına karşı çıkmak için başlarını açtı” dedi. devam et.” söz konusu.

Söz konusu kurala uymayan kadınları farklı formüllerle uyarmaya yönelik çalışmaların devam ettiğine işaret eden Ululuk, şunları kaydetti:

“Üzerinde çalıştığımız uygulama ile öncelikle başörtüsü kuralına uymayan kadınların telefonlarına mesaj gönderilecek, bu yeterli olmazsa uyarı verilecek. Üçüncü aşamada ise Banka hesapları kapatılabilir.”

İran Parlamentosu Kültür Kurulu Üyesi Ululuk, dün Meclis’te zorunlu başörtüsü uygulamasına ilişkin çalışmaların yürütüldüğünü ve mevcut yasaya uymayanlara verilecek cezaların artırılacağını duyurdu.

Tahran’da “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra durumu kötüleşerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin 13 Eylül’de ölümü ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu