Haber

Çinli şirketler İsrail’i haritadan sildi

Çin’deki popüler harita uygulamaları, İsrail adını dijital haritalardan kaldırdı. Baidu ve Alibaba şirketlerinin haritalarında İsrail isminin yer almadığı görüldü.

Başvurulara tüm ülkeler isimleri ve bayraklarıyla katıldı. Ancak İsrail ve Filistin’e gelindiğinde hiçbir isim veya bayrak konulmadığı görüldü. Bölgedeki şehirlerin isimleri ortaya çıkarken, İsrail’in adının ve bayrağının da kaldırıldığı anlaşıldı. Söz konusu gelişmenin yeni olup olmadığı bilinmezken, şirketler tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Baidu ve diğer popüler haritalama uygulamalarında İsrail’in isminin bulunmamasına ilişkin soruyu yanıtladı. Bakanlık Sözcüsü Wang Wenbin, “Çin ve İsrail’in normal diplomatik ilişkileri olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çin’in yetkili makamları tarafından yayınlanan standart haritada ilgili ülkeler açıkça işaretlenmiştir.”

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI VE ÇİN

Çin, İsrail-Filistin çatışmasında klasik iki devletli çözümü ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekleyen bir politika izliyor. 1960’lı yıllardan bu yana Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) destek veren Çin, 1988 yılında Filistin devletini tanıyarak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı dışında bunu yapan ilk ülke oldu. BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan Pekin yönetimi, sonraki yıllarda da Filistin’e diplomatik desteğini sürdürmüş ve insani yardımda bulunmuştur. (DIŞ HABER)

felahiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu