Haber

Çin’de Doxuri Tayfunu için Sarı Alarm Verildi

PEKİN, 25 Temmuz (Xinhua) — Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi Salı günü Doxuri Tayfunu için sarı alarm verdi. Bu yıl beşinci tayfun olan Dokusuri’nin ülkenin güney kıyı bölgelerine fırtına ve şiddetli yağış getirmesi bekleniyor.

Filipinler’in Luzon adasının doğusundaki sularda salı günü saat 05.00 sıralarında gözlemlenen tayfunun merkezden yapılan açıklamaya göre, kuzeybatıya doğru saatte yaklaşık 20 km hızla hareket etmesi bekleniyor.

Merkez, tayfunun Perşembe günü Güney Çin Denizi’nin kuzeydoğu kesimine gireceğini ve ardından Fujian ve Guangdong eyaletlerinin kıyı bölgelerine ulaşacağını kaydetti.

Fırtınalar, Tayvan ve Fujian eyaletinin kıyı kesimleri ile Bashi Kanalı, Güney Çin Denizi, Tayvan Boğazı çevresindeki bazı kıyı kesimlerde etkili olacak. Öte yandan Tayvan’ın bazı kesimlerinde Salı sabahından Çarşamba sabahına kadar şiddeti 50 ila 90 mm aralığında şiddetli sağanak yağış görülecek.

Merkez, kapalı ve açık hava toplantılarının yanı sıra tehlikeli açık hava etkinliklerinin askıya alınmasını ve savunmasız konutlarda yaşayan insanların zamanında tahliye edilmesini tavsiye etti.

Merkez ayrıca acil tayfun hazırlığı ve olası jeolojik afetlere karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

Çin’de kullanılan dört aşamalı renk kodlu hava durumu uyarı sisteminde kırmızı en şiddetli uyarıyı gösterirken bunu turuncu, sarı ve mavi takip ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu