Haber

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD ziyaretini tamamlayarak Pekin’e döndü

PEKİN, 19 Kasım (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin-ABD zirve toplantısına ve ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen 30. APEC toplantısına katıldı. EkonomiLiderler Toplantısına katıldıktan sonra Cumartesi akşamı Pekin’e döndü.

San Francisco Belediye Başkanı London Breed ve diğer ABD’li yetkililer, Xi’yi Cuma öğleden sonra yerel saatle havaalanından uğurladılar.

ABD’de yaşayan Çinli temsilciler ve öğrenciler, havalimanı yolunun her iki yanında toplanarak Çin ve ABD’nin ulusal bayraklarını salladı. Kalabalık Xi’ye sıcak bir şekilde veda etti ve başkanı ziyaretinin başarısından dolayı tebrik etti.

Xi’ye eşlik eden heyet, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Ofisi Daimi Komitesi Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Genel Ofisi Direktörü Cai Qi ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Siyasi Ofisi Üyesi Wang Yi. ÇKP Merkez Komitesi ve Dışişleri Bakanı da aynı uçakla geri döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu