Teknoloji

Bant Daraltma Uygulaması Nedir, Ne Anlama Geliyor? Bant Daraltma Cezası Nedir?

BTK tarafından alınan ‘medyada bant daraltma uygulaması’ açıklaması üstüne mevzuya ait araştırmalar hızlandı. Vatandaşlar bant daraltma uygulamasının tam olarak ne manaya geldiği hakkında bilgi almak için soluğu internette aldı. Pekala bant daraltma uygulaması nedir? Bant daraltma uygulaması nasıl yapılır? Bant daraltma cezası nedir? İşte ayrıntılar…

13 Kasım 2022 Taksim İstiklal’de meydana gelen patlama sonrası Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu (BTK), toplumsal medyada ortaya çıkan imajlar sebebiyle bant daraltma uygulaması yapıldığını söz etti.

Bant Genişliği Nedir?

Bant genişliği, bir bağlantı ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini belirtmek için kullanılan tabirdir. Öteki bir sözle kanal üzerinde taşınabilecek en fazla frekansa sahip sinyal, kanalın bant genişliğini açıklar. Bant genişliğinin yüksekliği ne kadar büyükse, aşikâr bir müddet içinde transfer yapılacak datanın hacmi de büyük olur.

Bant Daraltma Uygulaması Nedir, Ne Manaya Geliyor?

Bant daraltma uygulaması internet sitesine erişimin ağırlaştırılması manasını taşır. Siteye erişim pürüzü bulunmaz lakin bilgi akışı daraltılır. Bu sebepten ötürü datalara erişim gecikmeli ve yavaş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu