Haber

Bakan Yerlikaya yangınların çıkış nedenini açıkladı: Bir trafo patlaması, iki doğal, iki kaza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesinde dün çıkan ve halen söndürülemeyen orman yangınına sebep olduğu tespit edilen iki kişiden birinin tutuklandığını duyurdu. Yerlikaya, dün çıkan yangınlardan 5’inin çıkış nedeninin ortaya çıktığını da duyurdu.

Karabük’te 9-10 Temmuz’da meydana gelen selden etkilenen Yenice ilçesine giden Yerlikaya, incelemede bulunduğu Kayadibi köyünde vatandaşlarla sohbet ederek, selin yol açtığı zararlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Şeker Kanyonu’nda sel

Karabük Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Vali olan Yerlikaya, daha sonra gazetecilere, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları ve yanındaki dikkatsiz insanların yol açtığı orman yangınlarını anlattı.

Bakanlık olarak dün Hatay, Mersin ve Çanakkale’de çıkan yangınların çıkış sebeplerinin ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yerlikaya, “Bugüne kadar arkadaşlarımız dün 5 yangının çıkış sebebini ortaya çıkardı. gelmiş sayılır.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Hatay Belen’de bahçe temizliği yapmak amacıyla sazlıkların yakılması nedeniyle çıkan yangınla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, bu kişilerden birinin tutuklandığını, diğerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi. adli kontrol.

‘YANGINLA OYNAYAN ÇOCUKLAR NEDEN OLDU’

Mersin Gülnar köyünde bir evin bahçesinde ateşle oynayan çocukların çıkardığı yangının tesadüfen de olsa orman yangınına neden olduğunu belirten Yerlikaya, “Bugün Çanakkale’deki yangının söndürülmesi konusunda çok umutluyduk. bir noktaya taşıdı.” dedi. (HABER MERKEZİ)

safranboluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu