Haber

6. İda Ultra Maratonu sona erdi

Çanakkale ve Balıkesir illerinin sonlarındaki Kaz Dağları’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Kar Kar”. Sporİda Ultra Maratonu” tamamlandı.

Edremit Belediyesi öncülüğünde 25 ülkeden 1700’e yakın sporcunun katıldığı maraton, Kazdağları manzarası eşliğinde 4 parkurda müsabakalara sahne oldu.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü ile Kazdağları arasında 114 kilometre “İda Ultra”, 66 kilometre “Yarım Ultra”, 36 kilometre “Run Zeus” ve 15 kilometre “Köy Koşusu” kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyon, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bazı rekorlar kırıldı. bitti.

Rus atlet Navil Shaimukhametov Run Zeus RUZ 36K erkeklerde 2 saat 53 dakika 34 saniye, Nuray Göktepe Bulut kadınlarda 3 saat 13 dakika 34 saniye, Village Run KOK 15K parkurunda Mehmet Aydın Gör erkeklerde 1 saat 8 dakika 22 saniye , Çiğdem Tütüncü Kadınlarda 1 saat 28 dakika ile rekor kırarak birinci oldu.

“İda Ultra” kategorisinde erkeklerde 13 saat 46 dakika 06 saniye ile Kemal Kukul, bayanlarda ise 15 saat 39 saniye ile Fatma Taş birinci oldu.

“Yarım Ultra” kategorisinde erkeklerde 6 saat 54 dakika 1 saniyelik derecesiyle Erkan Bacak, kadınlarda 9 saat 44 saniyelik derecesiyle Seda Kurtuldu birinci oldu.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerini Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve Kar Sporları Kurul Başkanı Selami Alaftargil verdi.

Törende konuşan Kaymakam Odabaş, bu yıl altıncısı düzenlenen İda Ultra Maratonu’nun bir marka haline geldiğini ve yarışmacıların bu maratona katılarak markanın birer unsuru haline geldiğini söyledi.

Ödül töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tayfun Canlı, gelecek yıl Cumhuriyetin 100. yılında tüm sporcuları formasyona davet etti.

Güre Mahallesi’ndeki bir termal tesiste düzenlenen ödül töreninde Kar Spor İda Ultra Maratonu’nda dereceye giren sporculara madalyaları verildi ve zeytinyağı ikramı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elmadağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu